Dînî Terimler
Kütüphane açılıyor…
Dînî Terimler

Dînî Terimler · Kur'ân-ı Kerîm

Nâs Sûresi

Kur'ân-ı kerîmin yüz on dördüncü ve son sûresi.

Nâs sûresi Medîne-i münevverede nâzil oldu (indi). Altı âyet-i kerîmedir. İnsanların Allahü teâlâya sığınmalarını emrettiği için Sûret-ün-Nâs denilmiştir.

Söz · İbn-i Abbâs

Allahü teâlâ Nâs sûresinde meâlen buyuruyor ki:

(Yâ Muhammed) İnsanların göğüslerine dâimâ vesvese veren, gerek cinden, gerek insandan (olsun), o sinsi şeytanın şerrinden insanların Rabbine, insanların melîkine, insanların mâbûduna sığınırım, de!

Âyet-i kerîme · Nâs Sûresi · 1-6

Kim Felak ve Nâs sûrelerini okursa, sanki Allahü teâlânın indirdiği kitapların hepsini okumuş gibi olur.

Hadîs-i şerîf · Kâdı Beydâvî Tefsîri

Nâs sûresini devamlı okumayı alışkanlık hâline getiren kimse, dâimâ sıhhat ve âfiyette olur. Nazara karşı okunursa, şifâ bulur.

Söz · Muhammed Osman Sâhib

Son nefesini vermekte olan kimse için Nâs sûresi okunursa, rûhu bedenden rahatça ayrılır. Yatağa girerken okuyan kimse, cin ve şeytan şerrinden kurtulur. Vesvesesiz, korkusuz râhat uyku uyur.

Söz · Muhammed Osman Sâhib

Kaynak: Dînî Terimler · 1 dk okuma

Bölüm: Dînî Terimler